Nov 26
Impactor at Slush Impact 2015

Vaikuttavaa loskaa: Slush Impact 2015

Altistuin Slushin vaikuttavuudelle henkilökohtaisesti, kun osallistuin ensimmäistä kertaa viime vuonna (2014). Silloin minua kiehtoivat nämä mystiset Impact Trackin puheet ja niitä kuunnellessani keksin, että tässähän on juuri sitä, mitä haluan tulevaisuudessa tehdä.

Vuoden aikana paljon olikin muuttunut: minusta oli tullut yhteiskunnallisen yrityksen perustajajäsen. Mutta myös Slush Impact oli kasvanut uusiin mittoihin: paitsi että yksi lava oli kokonaan Impact-aiheinen, niin myös isoimmalla estradilla näyttäytyi yhteiskunnallisia vaikuttajia. Esimerkiksi Acumenin Jacqueline Novogratz muistutti mieleenpainuvasti, että köyhyyden vastakohta ei ole paljon rahaa, vaan ihmisarvoinen elämä.

Puheiden ja pitchien kuunteleminen ei tosin tänä vuonna ollut pääosassa. Tapasimme vanhoja ja uusia tuttavuuksia, kuuntelimme muiden tarinoita ja kerroimme Impactorin suunnitelmista. Osallistuimme Slush Impactin tapahtumiin, joista New Non-profit oli ehdottomasti parasta antia.  Paikalle oli kertynyt ihmisiä keskustelemaan eri teemoista, joilla järjestöjä ja muita yhteiskunnallisia toimijoita voitaisiin auttaa toiminnassaan ja tulosten saavuttamisessa.

Parasta onkin altistuminen uusille näkökulmille oman ydinalueen ulkopuolelta: tekniikan ja yhteiskunnallisen vaikuttavuuden pitää tukea toisiaan. Niiden pidättäytyminen erillisissä kuplissaan  on vaarallista.

Slushin jälkeen olemme tavanneet kohtaamiamme ihmisiä ja ideoineet niin omia palvelujamme kuin yhteistyökuvioitakin. Yhteiskunnallinen yrittäjyys ja vaikuttavuus ovat nousussa, joten nyt on oikea aika lähteä tekemään asioita. Uusia vaikuttavuusorganisaatioita perustetaan. Vahvasti esille nouseva tarve onkin luoda ekosysteemiä Suomeen, jotta koko vaikuttavuustoimijoiden kenttä olisi yhdessä vahvempi ja saisi tuloksia isosti aikaan. Ja ensi vuoden Slushissa yhteiskunnallinen vaikuttavuus on taas aivan uudella tasolla, tai siis nextillä levelillä.

Haluatko jutella kanssamme vaikuttavuustoimijoiden ekosysteemistä? Jos, niin laita vaikkapa minulle viestiä osoitteella kristiina.ullgren@impactor.fi tai soita numeroon 050 57 52 530.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *